• Pregled
 • Odaberite datum
 • U cijenu osigurano
 • Ponesite sa sobom
 • Recenzije
 • Pitanja i odgovori

Razina težine vožnje: – Srednja

Ova tura vam pruža mogućnost da provedete nezaboravan dan u prekrasnoj prirodi Kupresa i okolice. Provozajte se jednom od najljepših dionica na cijeloj Kupreškoj visoravni, biciklirajte brdima i dolinama, upoznajte se s povijesti rimske bazilike iz V. stoljeća, otkrijte Kukavičko jezero koje je nastalo prema legendi od suza zlatokose vile, posjetite usađeni kamen i napunite svoju dušu s toliko ljepote da vam traje do sljedećeg ponovnog susreta!

Opis rute: Ruta kreće iz centra grada nakon upoznavanja s vašim vodičem. Laganim tempom pedaliramo prema obližnja selima gdje ćemo se kratko zaustaviti na temeljima stare rimske bazilike u Otinovcima i napiti hladne kupreške izvorske vode. Nadalje upoznat ćemo vas s divnom legendom o Kukavičkom jezeru i zlatokosim vilama, a po dolasku na jezero malo zadržati i fotkati. Eventualno provozati se brodom po jezeru. Nedugo nakon jezera dolazimo do tzv. kupreškog meteora, odnosno Usađenog kamena oko čijeg porijekla volimo nagađati pa tako često odlutamo i do svemira. Potom, lagani uspon na vrh Javorca s kojeg se spuštamo nazad prema gradu uz prekrasan pogled na cijelu Visoravan. Branje bobičastog voća ovisi o dostupnosti, no svakako je moguće u tijeku ture jer prolazimo odmah pored divljih šumskih borovnica, jagoda, malina i kupina.

Za grupe iznad 3 osobe u dogovoru s vama uz dodatnu nadoplatu od 20KM po osobi može se organizirati ručak u šumi pod krošnjama stogodišnjih drveća na vrhu Javorca u skrivenom i izoliranom dijelu šume. Moguća je dodatna zabava uz gađanje lukom i strijelom, gađanje mete zračnom puškom i dr. – Više informacija pronađite u Pitanja i odgovori.

Ukoliko posjedujete svoj bicikl i opremu cijena se umanjuje za 15,00 KM.

 • Pricing Name
  Start
  End
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Vožnja biciklima s vodičem
  Start
  End
  2 - 10 Pax
   
  Available Seats: 10

  Cijena po osobi (min. 2 osobe) ( 2 - 10 Pax ) 50.00 KM 0.00 KM /Person

  - +
 • vodič
 • brdski bicikl
 • zaštitna oprema (kaciga, rukavice)

Molimo vas da se prikladno obučete s obzirom na fizičku aktivnost. Također ponesite sa sobom dovoljno tekućine, te neke energetske preparate. 

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vožnje biciklima na Kupresu – poludnevna tura s vodičem”

Minimalan broj za vožnje jesu dvije (2) osobe.

Ova tura traje u prosjeku 4 - 6 sati ako se organizira piknik, ako ne onda nekih 3 - 4 sata.

Na raspolaganju imamo 10 bicikala.

Uobičajeno vrijeme polaska je oko 11.00 - 12.00 sati.

Prilagođavamo se vašim željama. Kada stupimo u kontakt možemo dogovoriti sve detalje ovo ovog dijela.

Za vrijeme trajanja ture nije planirano. Po završetku naravno da - da! :)